• LinkedIn - Black Circle
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

en dit ook...

Zomer - najaar 2016. Een verharding in mijn linker borst, of toch niet, of voelt het toch meer als een bobbeltje. Eigenlijk geen idee?! Oké, het zal wel net als in 2011 een melkkliertje zijn. Ik kijk even wanneer het uitkomt in mijn agenda om een keer een afspraak te maken.

 

Oktober 2016 mijn vader overlijdt compleet onverwachts. Ik ben nu de oudste en de enigste van de familie De Vreede. Dus het is niet de bedoeling dat ik ook dood ga. Zeker niet voor mijn kinderen. Het voelt als mijn plicht om zo lang mogelijk te blijven leven. Dus hup naar de huisarts. De huisarts staat er hetzelfde in als ik "zal wel niets zijn maar toch voor de zekerheid even een mammo". Ik hoor mezelf nog zeggen; "Er storten geen twee vliegtuigen tegelijk neer. Je krijgt vast geen twee keer slecht nieuws in 6 weken tijd". Dus ging ik op donderdag middag in mijn uppie even naar het ziekenhuis voor de mammo en eigenlijk gewoon even goed nieuws halen dan is dit ook weer afgehandeld en door. Alleen werd de mammo ook een echo en de echo werd een paar dagen later ook een punctie en een biopt en of ik ook maar mijn partner wilde meenemen. 

Niet even goed nieuws halen dus en ja er kunnen twee vliegtuigen tegelijk neerstorten dus daar stortte onze wereld in. Foute boel en flink ook.

Alle lieve mensen om mij heen had ik gerangschikt in drie groepsapp; de familie, de lieve vrouwen om mij heen en de zakelijke app. Hierin hield ik iedereen op de hoogte want super lief al die appjes maar doodvermoeiend om iedereen persoonlijk te antwoorden. Ik had daar gewoon een dagtaak aan en je wilt mensen die veel voor je betekenen niet afschepen met een ja hoor het gaat wel of nee helemaal niet. Dus daarom drie groepen. Overzichtelijk. Tot mijn collega Guido me de tip gaf; "waarom ga je niet bloggen"?. Je schrijft heel mooi en grappig. Iedereen weet dan hoe het echt met je gaat en wat er allemaal gebeurt maar het is ook helend voor jezelf. En dat ben ik gaan doen! Bloggen!

van Blog naar Boek

Wow wat een reacties! Niet normaal! Zoveel lieve mensen, niet alleen mensen die dichtbij staan, maar ook mensen die ik helemaal niet ken. Na een paar maanden had ik het lef om een post op Facebook te delen en daardoor werd mijn blog door zoveel mensen gelezen. Vaak kreeg ik de reactie; "hier moet je wat mee gaan doen "of waarom schrijf je geen boek" . Zelf voelde ik de behoefte om andere mensen te helpen met alle informatie die ik geleerd en gevonden had over holistische geneeswijze. Kanker verwijderen uit je lijf is één maar gezond blijven is een tweede. "Mijn" ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam is een waanzinnig goed ziekenhuis, ze zijn zeer kundig, lopen 5 jaar voor in kennis op de rest van Nederland en er is veel budget waardoor er veel voor je gedaan kan worden. Maar in de basis wat alle ziekenhuizen doen is verbranden, vergiftigen of wegsnijden. En dat voelde voor mij niet compleet op de lange termijn. Als ik kanker snap, als ik snap hoe het ontstaat dan snap ik ook wat ik er zelf aan kan doen zodat het niet nog een keer ontstaat. Mijn holistisch coach zegt dat ik altijd nieuwsgierig in het leven sta, ik wil veel weten en snappen, en dus ja ik was ook nieuwsgierig naar kanker. Wat kan ik zelf allemaal nog meer doen naast het ziekenhuis. Hierdoor heb ik zoveel geleerd en waarvan ik vind dat iedereen die kanker heeft of heeft gehad of mensen die een gezonde leefstijl willen aanleren dit zouden moeten weten. Daarnaast heb ik altijd gedacht.. wat doe ik nu voor de wereld... waarmee kan ik van betekenis zijn voor een ander... en nooit heb ik een antwoord voor mezelf gehad. Tot ik echt serieus ging nadenken over een boek. Zou ik hiermee van betekenis kunnen zijn voor andere mensen? Door de herkenning in mijn verhaal en door de informatie te delen die ik geleerd heb maar hopelijk ook door financiële support als mijn boek een bestseller mag worden. Dus dat boek gaat er komen !!!

2018 Ja tegen alles. Ik ben er weer! Ik kan weer lekker werken en het leven vieren. Dus ja tegen iedere afspraak zowel zakelijk als privé en ik ben per 1 januari begonnen voor mezelf: Interior advice & Concept development.  Met als gevolg alle andere ambities in de wacht, daar is echt geen ruimte voor. Dus zeker ook geen ruimte voor het boek. Maar misschien wilde ik ook even niet met kanker bezig zijn want 2018 was zwaar om weer het leven te leven wat ik wilde met de "mankementen"die ik cadeau had gekregen na alle chemo & operaties. 2019. Een nieuwe modus! Minder projecten zodat ik niet 5 of 6 dagen in de week aan de slag ben, meer samenwerken want als ZZP-er ben je soms ook eenzaam en een werkplek buiten de deur. Professioneler, maar ook fijn want ik werd mijn waanzinnige eetkeuken meer dan zat en mijn gezin werd mij meer dan zat werkend aan de keukentafel en woest kijkend wanneer ze herrie maakten als ik aan de telefoon ben of wanneer ik voor de zoveelste keer uit mijn concentratie word gehaald. Ook dat is een overblijfsel aan alle veranderingen in mijn lijf "concentratie". Bij VIBES in Noordwijk vind ik een waanzinnig co workspot voor ondernemende en ambitieuze vrouwen. Tijdens de eerste Mastermind ( een groep van zes ondernemers die onder leiding van een coach een vraagstuk kunnen neerleggen en daarin geadviseerd worden door de overige teamleden ) vertelde ik mijn ambities voor 2019; een fijne werkplek buiten de deur. Check. Meer samenwerken en elkaar inspireren. Check. Drie nieuwe projecten. Check. Een B&B beginnen met mijn man. Nog te realiseren. Een boek schrijven. En hup gelijk werd er een schrijfcoach ge-facetimed want aan tafel zat nog een dame die een boek wilt schrijven en was de eerste les georganiseerd en werden mijn plannen om oooooit een boek te schrijven direct geconcretiseerd. WOW over daadkrachtige vrouwen gesproken. Hoe leuk is dit! Dit is wat ik zocht en wat ik wil. Vrouwen die elkaar upliften en die elkaar helpen.

Oké, ik heb het besluit genomen dat het boek er nu echt gaat komen en er is voor me geregeld dat ik hierin gecoacht ga worden. Dus starten maar... Maar ook plankenkoorts.... durf ik dit wel ... durf ik weer kwetsbaar verder te gaan schrijven waar ik gestopt ben ... zitten mensen wel te wachten op mijn verhaal en hulp... heel veel aapjes opeens op mijn schouder. Tot ik de zaterdag erna op een feest sta te dansen en een super lieve meid op me afkomt en zegt "Je bent het echt?!" Ik ben helemaal verbaast en lach. Waarop ze zegt ik ben zo'n fan van je, ik heb al je blogs verslonden en volg je op social en vindt het zo bijzonder wat je nu zakelijk allemaal doet nadat je zo ziek bent geweest. En zo gaat ze nog even door. Ik ben helemaal onderste boven van haar lofzang en vertel voorzichtig dat ik de blogs weer ga oppakken en een boek ga schrijven waarop ze zegt DOEN!!! Oké, ik geloofde al niet in toeval maar dit is echt geen toeval. Dit had ik even nodig en deze lieve bekende lezer trekt me over de streep om in de actie te gaan. De week erna sta ik in de drogist en komt een totaal onbekende lieve meid op me af en zegt: "ïk ken je niet persoonlijk maar ik heb al je blogs gelezen, wat schijf je open, eerlijk en grappig. Prachtig. Dit wilde ik gewoon even tegen je zeggen ". Oké, ik ben overtuigd, het laatste anderhalf jaar heeft niemand me meer aangesproken over mijn blog en nu ontmoet ik twee lieve meiden; een bekende en een onbekende lezer in één week en voel ik de bevestiging dat ik dit kan en dat er een publiek is voor mijn boek!

Ben je benieuwd naar mijn Blogs ? Je leest ze hier: https://annemieklindhout.wixsite.com/mijnblog   

Knipsel.JPG
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest