Jaap van Oostrum | hoofd nieuwbouw en partner de leeuw makelaardij


Annemiek heeft in het verleden bij ons gewerkt als commercieel binnendienst medewerker bij de Leeuw Makelaardij in Katwijk tijdens de periode toen ze haar makelaarsdiploma behaalde bij het S.O.M.


Annemiek was een zeer prettige collega, is een alert en pittig type die van aanpakken houdt. Nadat de woning in verkoop was genomen door de makelaar werkte Annemiek de woning uit, zodat kandidaat kopers de juiste informatie op een presenteerblaadje kregen. Om ook meer gevoel bij de woning te krijgen was Annemiek één van de eerste die zei "kan ik ook niet even het huis bezichtigen zodat ik weet waar ik over praat" Dat vonden wij helemaal geen gek idee, zodat wanneer toekomstige kopers belde zij een enthousiaste Annemiek aan de telefoon kregen die haarfijn kon vertellen hoe de woning eruit zag.


Ook toen had ze al wat ideeën om met wat interieurtips, de woning wat beter tot zijn recht te laten komen en daardoor sneller te verkopen was.


Indertijd kan ik me nog herinneren, kocht ze zelf een eigen woning die behoorlijk opgeknapt moest worden. Annemiek is daar vol enthousiasme aan begonnen en het resultaat moet ik zeggen was bijzonder, verrassend en eigentijds. Ze heeft dat enthousiasme altijd behouden en ik weet zeker dat ze menigeen van een goed advies kan dienen.

Mijn liefde voor bouw en interieur is begonnen bij de "Japen". Jaap van der Plas en Jaap van Oostrum. DE twee nieuwbouw makelaars uit Katwijk.


Terwijl ik de opleiding voor makelaar deed, werkte ik in de binnendienst voor de "Japen". Maar ik wilde niets liever dan ook naar buiten. Huizen verkopen, op de bouw lopen, projecten begeleiden en coördineren, gesprekken voeren met aannemers en potentiële kopers, tekening lezen, advies geven over interieur; hoe je het huis eventueel ook zou kunnen inrichten of misschien zo sneller of beter verkopen.


De "Japen" snapten dat en namen me (stiekem) mee op pad en soms mocht ik zelfs zelfstandig al buiten de deur kleine werkzaamheden uitvoeren. Tot ik mijn diploma behaald had en nu officieel naar buiten mocht en dat heel graag wilde maar helaas werd er besloten ( niet door de "Japen"natuurlijk ) dat ik nog te jong, blond en onervaren was om echt al als makelaar te handelen. Aangezien ik geen zin had om mijn dagen binnen te "verdoen" totdat ik rimpels zou krijgen en meer geloofwaardiger zou zijn om echt naar buiten te gaan ben ik toen een opleiding binnenhuisarchitectuur gaan doen. Wat o.a. me uiteindelijk gebracht heeft waar ik nu sta. Maar wat ik altijd mee zal nemen uit die tijd is de kennis over de bouw en de makelaardij, het contact met de jongens op de bouw, de gesprekken met de aannemers en de lol die we gehad hebben.


Met Jaap valt er altijd wel wat te lachen maar is ook een man op wie je altijd kunt bouwen. Hij was de eerste die terug reageerde met een referentie, binnen het uur, en dat nadat ik 23 jaar geleden voor hem gewerkt heb.


https://www.deleeuw.nl/

10 views